Gmail is zeker in Nederland een van de meest populaire webmail providers. Het is afkomstig van zoekmachine Google en daarmee ook onderdeel van de grote keten van Google producten en diensten. Door een account aan te maken bij Gmail krijg je in principe veel meer dan e-mail alleen. Je krijgt daarmee ook toegang tot Google+ en alle andere diensten, zoals bijvoorbeeld Google Drive, Google Earth en nog veel meer.

Gmail account aanmaken

Een account aanmaken voor Gmail is heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is het verzinnen van een nieuw e-mailadres, dat nog niet is geregistreerd en het verzinnen van een wachtwoord. Het beste gebruik je daarbij Chrome, dat is de browser van Google. Met Chrome kun je er namelijk voor kiezen om het wachtwoord en de gebruikersnaam automatisch op te slaan, zodat je het niet iedere keer hoeft in te voeren als je wilt aanmelden en inloggen op Gmail. Webmail werk op zich heel simpel. Het heeft drie basis mappen waar e-mails in worden onderverdeeld. De eerste en belangrijkste is de primaire map. Daar zie je alle persoonlijke mails van bijvoorbeeld je vrienden en familie. Daarnaast is er een tweede map die speciaal bedoeld is voor alle mails die worden verstuurd door je social media, zoals bijvoorbeeld een update van Facebook als een goede vriend(in) een nieuwe post heeft geplaatst.

Inloggen bij Gmail

Inloggen op Gmail kan via deze link. Na het inloggen wordt je doorgestuurd naar je mailbox. Zoals in het begin al genoemd, je inlogaccount is ook geldig voor andere diensten, maar deze url stuurt je door naar: mail.google.com/mail, wat je Gmail account staat.

Tip: Gebruik de (ongewenste) reclame map

Tenslotte is er ook een reclame map. Eigenlijk zou je dit een spam map kunnen noemen. Hierin plaatst Gmail alle ‘ongewenste’ reclame. Bijvoorbeeld van online winkelsites waar je jezelf hebt aangemeld om iets te kopen. Google gaat er vanuit dat je deze reclame het liefst niet door je persoonlijk mail heen hebt, omdat dit er toe kan leiden dat je belangrijke mailtjes niet meer ziet in de grote stroom van reclame. Het spamfilter van Gmail werkt op basis van gebruikersgegevens. Krijg je een e-mail in je primaire map waarvan je eigenlijk vind dat het reclame is, dan kun je hem verwijderen door hem als spam te benoemen. Hij verdwijnt dan in de reclame map. Alle andere mails van dezelfde winkel zullen daarin het vervolg ook heen gaan. Bij alle gebruikers van Gmail.

Gmail inloggen
Getagd op: