HetNet mail logo

Wie herinnert zich nog Het Net van jaren terug? Deze internetaanbieder werd in 1997 in het leven geroepen door het toenmalige PTT Telecom. Toen was het nog een nationaal intranet waarmee telefoonnummers als e-mailadres gebruikt zouden worden. Twee jaar later werd het een normale internetaanbieder als onderdeel van Planet Media Group. Vervolgens ging dat concern in 2005 helemaal op in KPN. Zo vallen alle puzzelstukken in elkaar, want wie een HetNet mail heeft dient in te loggen via de webmail van KPN.

Vervangen door KPN

Als je tegenwoordig surft naar de website van Het Net, word je automatisch ge-redirect naar de website van KPN. Dit is een van de grootste telecombedrijven in Nederland. Naast internet, biedt het bedrijf ook (mobiele) telefonie en televisie aan. In totaal werden bijna 700.000 abonnees van Het Net ondergebracht bij KPN. Dit bracht echter geen verandering in hun abonnement met Het Net. Wie toen nog een e-mailadres had van Het Net, kan dat op heden blijven gebruiken via de KPN webmail. En dat geldt ook voor je persoonlijke pagina mijn HetNet. Ook hier word je weer doorverwezen naar de persoonlijke pagina van KPN. Op die manier kun je alles nog netjes zelf blijven regelen.

Wachtwoord vergeten

Het is altijd handig om je wachtwoord van je e-mailadres automatisch te laten opslaan. Tenzij je niet vanaf je eigen computer werkt. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar in je persoonlijke mails zit te neuzen. Daarom kun je er ook voor kiezen om je telkens uit te loggen en daarna je wachtwoord weer in te voeren als je je e-mails wenst te lezen. Doe dit zeker als je gewoon inlogt op een openbare computer of als je gebruikmaakt van publiek internet. Op die manier vermijd je dat hackers toegang krijgen tot jouw e-mailadres. Het probleem met een wachtwoord is natuurlijk dat je die wel eens kunt vergeten. In dat geval kun je aan de hand van je klantnummer een nieuw wachtwoord aanmaken.

Wachtwoord wijzigen

Laten we nog even doorgaan met het gekende fenomeen, genaamd hackers. Om hen telkens een stap voor te zijn, is het ook aangeraden om zelf je wachtwoord nu en dan te wijzigen. Dit kun je eenvoudig wijzigen in de instellingen op je persoonlijke pagina. Kies een wachtwoord dat niet voor de hand ligt in jouw situatie. De geboortedatum van jezelf of je kinderen als wachtwoord kan bijvoorbeeld snel geraden worden. Kies voor een moeilijke combinatie van letters, cijfers, tekens en hoofdletters. Op die manier is de kans kleiner dat jij het slachtoffers wordt van hackers.

HetNet mail instellen op mobiele telefoon of tablet

Gebruik altijd IMAP, dan blijft de mail namelijk ook op de server staan en kun je bijvoorbeeld ook nog vanaf je pc je mail bekijken.
Voor imap, smtp hetnet en pop instellingen per toestel (ipad, iphone, android) of per merk(Samsung, Apple, Huawei, Nokia, HTC, KPN, Sony, etc.) ga naar deze pagina.

Wat te doen bij storingen?

Krijg je geen toegang tot je HetNet mail? Check dan even of je geen Capslock hebt gebruikt waar het niet nodig is in je wachtwoord. Controleer ook of je gebruikersnaam correct is. Als het nog niet lukt, is het aangeraden om contact op te nemen met de klantendienst van KPN. Deze helpt je graag verder en kan je vertellen wat de storing precies is. De klantendienst is te contacteren via e-mail of telefoon.

HetNet mail
Getagd op: