Outlook (beter bekend als Hotmail of Live.com) is bekend om haar gratis webmailaccount. Vele miljoenen personen en bedrijven maken er gebruik van deze maar ook andere aanbieders van on-line e-maildiensten. Vandaag de dag zijn er zoveel webmail providers dat je haast door de bomen het bos niet meer ziet. Hotmail is gewoon een van de zoveel mogelijkheden, maar wel een hele bijzondere. In de jaren `90 was het namelijk de eerste webmail die je vanaf de browser op je computer kon openen. Een grote revolutie in die tijd, want het was tot dan alleen mogelijk om je e-mails vanaf je eigen computer te openen en te versturen. Hotmail werd hierdoor in korte tijd erg populair en werd mede daardoor overgenomen door het grote Microsoft / Windows. Deze breidde deze gratis webmaildienst in de loop der jaren steeds meer uit en integreerde het steeds verder met andere producten en diensten van Windows.
Zoals al genoemd, heeft Hotmail inmiddels al een paar andere namen gehad. Eerst werd de naam veranderd in live.com, wat daarna al weer snel werd veranderd in Outlook, dezelfde naam als de standaard e-maildienst die je op Windows vindt.

Mijn Hotmail (Outlook) account aanmaken

Hotmail inloggen (live.com)

Het is heel makkelijk om een Hotmail account aan te maken. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf aanmelden door een nieuw e-mailadres te verzinnen, plus een wachtwoord. Daarna krijg je direct toegang tot je nieuwe webmail en kun je gelijk inloggen. Gebruik je Windows op je computer, of gebruik je producten en diensten van Windows? Dan is de kans groot dat je ze kunt koppelen. Dit geld bijvoorbeeld voor Skype. Door deze te koppelen aan je nieuwe Hotmail/Outlook account kun je de contacten uitwisselen. Daarnaast kun je direct vanaf je Hotmail iemand opbellen met Skype.

Inloggen bij Mijn Outlook (of toch Hotmail?)

Inloggen op Mijn Hotmail, doe je via deze link. Je logt dus in op live.com, ook al kom je via outlook.com of hotmail.com

Mijn hotmail spamfilter instellen

Een ander groot voordeel van Hotmail is het spamfilter. Inmiddels hebben de meeste webmail providers een filter dat helpt om de reclame e-mails te scheiden van de persoonlijke e-mails. Bijvoorbeeld van vrienden, collega`s en familie. Het spamfilter plaatst de diverse soorten mails automatisch in meerdere mappen, waardoor je ze nog wel kunt vinden, maar alleen als je het zelf wilt. Ook maakt dit het makkelijk om de overbodige e-mails te verwijderen. Dit is alles is makkelijk zelf in te stellen.

Hotmail (Outlook) inloggen
Getagd op: