Bij de Hogeschool van Amsterdam betekent digitaal werken dat je onafhankelijk bent van de werkplek, het device, het tijdstip op de dag, het besturingssysteem of de archiefkast. Dat is ingevuld rondom een HvA-ID, je digitale sleutel die toegang geeft tot alle digitale services. Bij de HvA krijg je als medewerker of student een mailbox en een e-mailadres. Om te mailen kun je kiezen uit twee systemen: webmail en Outlook. Die beide systemen zijn aan elkaar gekoppeld. Inkomende en verzonden berichten zijn altijd in beide systemen te zien. Webmail is altijd te benaderen via https://webmail2.hva.nl. Outlook is alleen toegankelijk als je op een werkplek zit die verbonden is met het HvA-intranet.

Login met je HvA-ID

De meeste systemen zijn zowel van binnen als buiten de gebouwen van de HvA digitaal te benaderen. Dat zorgt voor veel flexibiliteit, want je kunt in feite overal studeren waar je op internet kunt komen. De HvA-ID is ook niet gebonden aan de laptop die je voor de HvA gebruikt. Dat wil zeggen dat je ook met een computer thuis, bij vrienden of bij je ouders met de HvA-ID op alle digitale systemen kunt komen. Alle digitale activiteiten die je onderneemt worden bovendien opgeslagen op de servers van de HvA. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je werkstukken op de computer van je ouders kunt vergeten.

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam is stapsgewijs bezig om de digitale leer- en werkomgeving te moderniseren. Vooralsnog ligt de focus op de Digitale Leer Omgeving. Een belangrijk onderdeel daarvan, het Leer Management Systeem (LMS) is in 2019 vervangen. Het LMS is verantwoordelijk voor de communicatie tussen studenten en docenten. Het is de plek waar de hele studie wordt gepland en waar toetsen en opdrachten worden uitgewisseld. Vervolgstappen in het moderniseren van de Digitale Leer Omgeving zijn het vernieuwen van de portal en het doen van aanpassingen in de onderwijslogistiek. Het doel is om de ambities van de hogeschool op het gebied van flexibel en blended learning optimaal te ondersteunen.

HvA MijnID

De HvA-ID is de gebruikersnaam waarmee een medewerker en een student toegang hebben tot de ICT-voorzieningen van de HvA. Zodra je je hebt aangemeld als student krijg je je HvA-ID. Die staat in de welkomstbrief, die naar je privé e-mailadres wordt gestuurd. De HvA-ID werkt pas als die is geactiveerd. Dat doe je op id.student.hva.nl. Na het invullen van een aantal vragen ontvang je een e-mail met een activatiecode. Als die wordt ingevoerd is je ID actief en heb je toegang tot het draadloos netwerk, computerwerkplekken, het Digitaal Portfolio, het intranet van de opleiding die je volgt en nog enkele andere faciliteiten.

HvA mail
Getagd op: