Solcon is een telecomprovider die zich vooral richt op de christelijke markt in Nederland. Naast de standaard televisie, bel en internetdiensten bieden ze namelijk ook een eigen internetfilter aan waarmee je als gebruiker gedetailleerd websites kunt blokkeren voor bijvoorbeeld jezelf en je kinderen. Behalve dit is Solcon echter vooral een standaard telecomaanbieder waarvan de producten zich niet bijzonder onderscheiden van andere aanbieders. Naast het telecomaanbod kun je via Solcon Secure ook een e-mailadres aanmaken die je zowel via webmail, als bijvoorbeeld Outlook op je computer kunt openen.

Direct inloggen op Solcon webmail

Solcon Secure webmail inloggen

Aanmelden en inloggen bij Solcon`s webmail doe je op basis van je gebruikersaccount in combinatie met bijbehorend wachtwoord.

Ben je jouw wachtwoord vergeten dan kun je die via je gebruikersnaam weer opvragen.

Solcon pakketten

Pakketten van Solcon variƫren in prijs van ongeveer 56 euro tot ruim 80 euro per maand. Bij alle pakketten krijg je internet, televisie en bellen, maar met de duurdere pakketten kun je dit uitbreiden met bijvoorbeeld interactieve televisie en onbeperkt bellen in Nederland. De modem, die nodig is voor het draadloze internet, krijg je bij Solcon in bruikleen. Stop je dus na verloop van tijd met je abonnement, dan zul je deze weer moeten teruggeven en er voor zorgen dat je nieuwe provider je aan een andere modem helpt.

Opties

De internetsnelheid varieert tussen 50 en 100 megabit per seconde, wat voldoende is voor digitale televisie, maar wel een stuk minder dan een glasvezelkabelverbinding. Ook het aantal televisiezenders is enigszins beperkt. Zo krijg je 60 zenders, waarvan 12 in full HD. Zoals gebruikelijk krijg je naast de digitale televisie ook digitale radio. Hier gaat het om ongeveer 100 zenders. Met het bellen ben je daarentegen wel goed uit met Solcon. Bellen naar andere Solcon abonnees is standaard gratis, welk pakket je ook kiest en het is mogelijk om een gratis simkaart aan te vragen voor je mobiele telefoon. Uiteraard wel voor prepaid gebruik.

Solcon webmail en filters

De webmail die Solcon aanbied is, net zoals het internet en de televisie, enigszins gescreend met een vrijwillig filter. Zo zul je bij Solcon geen zenders vinden waar veel seks of geweld in voorkomt en heeft Solcon ook een eigen filter ontwikkelt voor hun e-mail waarmee je ongewenste berichten kunt blokkeren. Het internetfilter is de meest ontwikkelde variant, daarmee kun je per account bepalen wie welke sites mag bezoeken.

Solcon webmail
Getagd op: